menu

LAMMYCOATS

Lammy Coats vs shearling Jackets

Lammy jassen zijn gemaakt van lamsvel, waarvan de leerzijde naar buiten wordt gedragen en de vacht aan de binnenzijde zit. Een lamsvacht jas is niet nieuw. In de eerst wereldoorlog waren piloten al uitgerust met de ultra-warme B-3 bomber jacks, gemaakt van schapenvacht. In de jaren 70 werd de lammy coat, mede door acteurs en bohemiens zoals John Lennon, een geliefd kledingstuk dat sindsdien niet meer uit het modebeeld is weggeweest. De lammy coat oftewel lamsvachtjassen, zijn nu modeklassieker die, superhip, ‘ shearling’ worden genoemd. Shearling is de Engelse benaming voor het jonge schaap. De lammy coat gemaakt van echt lamsvel, is extreem comfortabel en heeft unieke regulerende eigenschappen. Dit en de authentieke manier van produceren maakt dat de lammy oftewel shearling coat tot een luxe tijdloze modeklassieker met een stoer randje behoort. 

Lammycoat Trends

De mode is een continu bewegend proces. Modehuizen laten zich elk jaar weer graag inspireren door favoriete klassiekers. Vanuit vernieuwde visies, innovatieve stoffen en trendy kleuren, krijgen de modeklassiekers een update. Dat geldt ook voor de stoere korte lammy jassen voor de winter. Fashionista’s tonen op dit moment vooral shearling Jacks in een wijde biker-snit of op ‘aviator’ geïnspireerde korte lammy coats. Maar ook de nieuwste trend in lammy coats gebaseerd op een vrouwelijke klassieker. De halflange mantel met reverkraag. Door de lamsvacht naar buiten gekeerd te dragen, krijgt deze modeklassieker een nieuwe en trendy look. Een rijke, zachte en aaibare ’teddy’ look. Lammy jassen geïnspireerd op de mantel met reverkraag evenals de duffelcoat, parka en peacoat, zijn klassiekers die door de jaren heen terug blijven komen. Evenals de klassieke lammy coat met de cognackleurige buitenzijde, witte vacht en brede sjaalkraag. Ze worden vaak in een vernieuwd jasje gestoken. Maar blijven trouw aan de authenticiteit van deze ‘timeless’ jassen.

Luxe Lammycoat kopen

Een luxe lammy coat koopt u niet zomaar. Elke vacht in anders van formaat, haardichtheid, leerhuid en authentieke eigenschappen. Het massaal produceren van lammy jassen, zoals gebeurt bij de op oliebasis geproduceerde imitaties, is met echte natuurlijke vachten niet mogelijk. Juist de karakteristieke eigenschappen van het vel wil je bewaren. Elke Shearling vraagt daarom om persoonlijke aandacht. En u als toekomstige drager ook! Wilt u een lammy jas kopen, dan heeft u de eerste keuze uit de nieuwste modellen en lamsvacht kleuren. Het hele proces van lamsvacht tot lammy coat is gebaseerd op kennis en ervaring. Wilt u binnenkort een lammy coat kopen, of inspiratie opdoen? Maak een afspraak met HuuB Rademakers. In zijn showroom in Sittard toont hij bewezen modellen, het verschil in kwaliteit en verdere details. Het meest ervaren adres voor dames lammy jassen en heren shearling jackets.